Veikkaus on toiminut Suomessa monopoliasemassa jo yli 80 vuoden ajan. Se on ollut osa suomalaisten elämää varsinkin erilaisten raaputusarpojen ja viikoittaisten lottoarvontojen takia. Suomessa ei liene yhtäkään perhettä, joka ei olisi jännittänyt jonakin lauantai-iltana yhdessä sohvan reunalla illan lottonumeroita, ja osuuko oman perheen kuponkiin kauan kaivattu seitsemän oikein lopputulos.

Verovapaat voitot houkuttelevat pelaamaan

Suomessa on totuttu ankaraan verotukseen monessa asiassa. Ihmiset maksavat veroa syömisestä, asumisesta, etuuksista, työssä käymisestä, kaikesta omistamastaan ja ostamistaan palveluista. Monilla on raha tiukalla ja verovapaat voitot Veikkauksen peleistä houkuttuvat ja koukuttavat yhä uudelleen kokeilemaan suurten voittosummien voittamista.

Suomen rahapelilainsäädännön mukaisesti Veikkauksen pelit ovat verovapaita rekisteröityneille pelaajille. Pelivoittojen verotus toimii lähes samalla tavalla pelistä riippumatta, olipa kyseessä arvat, erilaiset arvonnat, lotto, keno, vedonlyönti, totopelit, peliautomaatit tai nettikasinopelit. Arpajaisverolain pykälät koskevat kaikentyyppisiä rahapelejä. Poikkeuksena toki esimerkiksi porukkapelit, jos ostaa esimerkiksi porukkakupongin ja jakaa voiton porukalla, silloin voittopotti ei ole verotonta tuloa. Veikkauksesta ja verovapaista voitoista löytyy hyvää tietoa netistä.

Verovapaita voittoja ei tarvitse ilmoittaa kenellekään

Pelivoittojen verotus on Suomessa Veikkauksen olemassaolon ansiosta helppoa, sillä verotettavaa ei ole, jos on rekisteröitynyt pelaaja. Veikkauksen peleistä saadut voitot ovat pääsääntöisesti verovapaita.

Tämä on ilahduttavaa pelaajien kannalta, sillä olisi hirvittävä työ muistaa jokainen pienikin voittonsa, kun pitää täyttää vuosittaista veroilmoitusta. Verollisista voitoista pelaaja joutuu pulittamaan veroa tuloveroprosenttinsa mukaan. Voitot ovat tässä tapauksessa rinnastettavissa ansiotuloihin.