Kännykkä kulkee nykyään taskussa tai laukussa kaikkialle. Se on olennainen osa arkipäiväämme, mikä näkyy sen jatkuvasti lisääntyneenä käyttönä. Tänä päivänä kännyköiden suuret näytöt, muoviset osat ja herkät teknologiat tekevät niistä myös alttiimpia vahingoille ja särkymiselle. Jotta et joutuisi vaihtamaan puhelintasi joka vuosi, on järkevää varautua vahinkoihin muutaman, yksinkertaisen keinon avulla.

Keinoja suojella puhelinta

Jokaisen kännykän omistajan kannattaa harkita suojakalvon hankkimista. Ne eivät maksa paljoa, ja niiden suojateho on hintaan suhteutettuna enemmän kuin arvonsa väärti. Tämän päivän älypuhelimien suuret näytöt ovat ensimmäisenä vaarassa, kun puhelin tipahtaa lattialle tai avaimet raaputtavat sitä laukussa heiluessaan. Kaikenlaisiin puhelimiin on tarjolla erilaisia kalvoja, ja eri nettisivuilta löytyy sopiva kalvo jokaiseen puhelinmalliin.Toinen ehdoton hankinta puhelimen suojaksi ovat suojakuoret tai kotelo. Jos ja kun käy niin, että puhelin tipahtaa, suojakuoren toimiessa iskunvaimentimena on todennäköistä, että kännykkäsi selviää ehjänä. Niitä on saatavina myös vedenkestävinä, mikä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi perheen pienemmille. Suojakuorella voi lisäksi kustomoida luurin mieluisekseen, ja värikkäät puhelimet ovatkin nykypäivänä trendikkäitä.

Uusi puhelin vai korjaukseen?

Onko jo liian myöhäistä lukea näitä vinkkejä? Joko puhelin makaa pöydällä pimentyneenä? Joskus valitettavasti voi kuitenkin käydä niin, että kaikista varotoimista huolimatta kännykkä vahingoittuu tai ei toimi enää niin kuin pitäisi. Ennen kuin lähdet kiireen vilkkaa kiiruhtamaan kännykkäostoksille, kannattaa lukea vinkit omatoimiseen vianmääritykseen – ehkäpä voit säästyä kalliin ostoksen tekemiseltä!Jos kännykkä on päässyt kastumaan, kuivata se huolella ennen kuin lähdet tekemään mitään toimenpiteitä. Kaikkein ensimmäinen askel on kännykän uudelleen käynnistys. Joskus tämä helppo toimenpide voi vapauttaa laitteen toimimaan taas. Jos se ei auta, voit kokeilla tehdasasetusten palauttamista, mikä puhdistaa kaiken ylimääräisen kännykältäsi. Huomaa, että se poistaa myös kaikki sovelluksesi, eli ota talteen tarvittavat tiedot.

Mitä vikoja voi korjata itse?

Jos kyseessä ovat pienet, puhelimen ulkoiset viat, voit kokeilla korjata niitä itse. Esimerkiksi jumiutuneet painikkeet saa helposti korjattua, jos vain puhelimen kuori aukeaa. Kuulokeliitäntään pääsee usein kertymään likaa, mikä voi estää sen toiminnan. Voit kokeilla puhdistaa sen itse ennen korjaajalle vientiä. Muista kuitenkin, että omatoimiset korjaukset yleensä päättävät puhelimen takuun.