Matkapuhelimiin on saatavilla erilaisia ladattavia sovelluksia enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Pian et tarvitse mitään muuta laitetta selvitäksesi jokapäiväisistä askareista. Löydät määränpäähäsi puhelimen avulla, jos olet eksynyt, ja näet reaaliajassa mitä julkisia kulkuneuvoja voit käyttää, jos tarvitset kuljetusta. Löydät kaikki parhaimmat aktiviteetit ja palvelut mihin ikinä menetkin, ja tiedät jopa missä läheisesi liikkuvat ja mitä he tekevät älypuhelimen avulla. Siinä missä tietokone teki keltaiset sivut ja tietosanakirjat tarpeettomiksi, ovat älypuhelimet ja tabletit syrjäyttämässä tietokonetta monella osa-alueella.

Sovelluksia jokaiseen tarpeeseen

Erilaiset pelit, musiikkisovellukset (Spotify), ja sosiaalinen media (Facebook, WhatsApp), ovat varmasti yleisimpiä älypuhelimiin ladattavia sovelluksia. Vaikka tarjolla on paljon turhiakin älypuhelinsovelluksia, markkinoilta löytyy myös todella hyödyllisiä ohjelmia, muun muassa terveyteen liittyen. Ruokapäiväkirja on esimerkiksi sovellus, jonka voit ladata Windows, Android- ja iOS-käyttöjärjestelmän sisältäviin laitteisiin. Ruokapäiväkirja on henkilökohtainen painonhallintavälineesi. Asetat itsellesi painotavoitteen, minkä jälkeen kirjaat sovellukseen päivän mittaan syömäsi ateriat ja tekemäsi treenit. Sovellus laskee kilokalorit puolestasi, ja seuraa, onko painokehityksesi tavoitteen mukainen. Saat uusia ulottuvuuksia ja sisältöä harrastuksiisi älypuhelinsovellusten ansiosta.

Sovellukset urheiluhulluille

Penkkiurheilijoille ja vedonlyöjille on tarjolla sovelluksia liki jokaisen lajin kannattajalle. Voit lyödä vetoa ennen otteluiden alkua, tai uudella live-veto sovelluksella, koko ottelun ajan. Live-vedossa veikataan, mitä seuraavaksi tapahtuu. Livessä voi pelata esimerkiksi ensimmäistä maalintekijää, maalin syntymisaikaa, tai kulmapotkujen lukumäärää. Pelikohde sisältää yhden tai useampia tulosvaihtoehtoja, joille on määritelty kiinteät kertoimet. Voitot saat heti tilillesi, kun kyseessä oleva pelikohde ratkeaa. Voit katsoa kaikki pelitulokset ja kertoimet suoraan älypuhelimestasi. Suurin osa Live-vedon lajikohteista on jalkapalloa tai jääkiekkoa, mutta kohdetarjonta on laajentunut esimerkiksi lento- ja koripalloon, ja laajenee edelleen.

Säästä sovelluksilla

Himoshoppaajalle löytyy myös monia erilaisia sovelluksia ladattavaksi puhelimeensa. Yksi suosituimmista sovelluksista on Groupon-mobiilisovellus, joka toimii kaikissa yleisimmissä käyttöliittymissä. Grouponin kautta, saat puhelimeesi ilmoitukset suoraan päivän parhaimmista tarjouksista, eli diileistä. Tuotevalikoima on laaja, mutta yleisesti diilit liittyvät terveys-, kauneus- ja hyvinvointipalveluihin. Grouponin kautta voi saada esimerkiksi hotelliloman jopa puoleen hintaan, puhumattakaan silmien laserleikkauksesta, johon ei ehkä muuten olisi koskaan varaa. Tällä kyseisellä sovelluksella voit säästää jopa tuhansia euroja.